4.5 C
Tirana
E martë, 5 Dhjetor, 2023

Shqiptarët ende skeptikë ndaj SPAK dhe BKH

- Advertisement -spot_imgspot_img

Nga Eduard Zaloshnja

Gjatë fjalimit të tij në Kongresin e PS-së dhe në konferencën e shtypit pas tij, Kryeministri Rama i bëri thirrje të drejtpërdrjeta SPAK-ut, që të tregohet më agresiv në goditjen e politikanëve më të lartë të vendit. Ai aludoi haptazi se perceptimi ndër shqiptarët e thjeshtë është se SPAK- po merret “me arka peshku e zgjerime dritaresh pa leje”, ndërkohë që nuk po merret me vepra shumë më të rënda penale në juridiksionin e vet.

Dhe në fakt shumica e shqiptarëve të thjeshtë janë aktualisht skeptikë ndaj SPAK-ut. Kështu më rezultoi nga një sondazh rigoroz të zhvilluar kohët e fundit në terren (shihni Tabelën 1).  Gjithashtu, shumica e shqiptarëve të thjeshtë janë skeptikë për punën që pritet të bëjë Byroja Kombëtare e Hetimit (shihni Tabelën 2)

Tabela 1. A mendoni se SPAK është serioz në luftën kundër korrupsionit?

%

  • 1.Po             38.4
  • 2.Ndoshta    36.8
  • 3.Jo             23.1
  • 4.Se di         1.7

Tabela 2. A mendoni se Byroja Kombëtare e Hetimit (BKH) do të jetë efektive?

%

  • 1.Po           33.3
  • 2.Ndoshta  48.3
  • 3.Jo           11.7
  • 4.Se di       6.7
- Advertisement -spot_imgspot_img
LAJMI FUNDIT
- Your ads here -spot_img
TË NGJASHME
- Your ads here -spot_img